cum se foloseste creta pentru par

Cum functioneaza? Ghid pas cu pas

 • Primul pas – pregatirea: luati o creta sau mai multe, un prosop sau o folie de plastic, manusi, o clama de par si un recipient cu apa (de preferat cu atomizor).

 • Udati parul sau suvitele pe care vreti sa le colorati: pulverizati apa direct pe par sau inmuiati creta in apa. Esential este ca parul sa fie foarte umed, fara a avea insa multa apa.

 • Frecati creta aleasa pe par, tinand parul strans si intins cu cealalta mana. Cea mai buna metoda este de a freca creta in directia cresterii parului, dinspre radacina inspre varfuri, in loc de miscari sus-jos. O alta metoda utilizata este inmuierea parului in creta dizolvata in apa. Puteti, de asemenea, sa periati parul cu o perie inmuiata intr-o solutie de creta si apa sau sa turnati aceasta solutie intr-un dispozitiv cu atomizor si sa pulverizati substanta direct pe par.

 • Acum este timpul sa uscati parul: folositi uscatorul de par in loc de a utiliza un prosop. In caz contrar, creta se va lipi de prosop si va ramane mai putina pe par.

 • Daca vreti sa fiti mai creative, puteti folosi ondulatorul sau placa de par pentru a adauga rezistenta si durabilitate cretei.

 • Pentru un efect de durata, puteti folosi fixativul, dar asta numai dupa ce ati obtinut culoarea dorita.

Cand nu va functiona?

 • Daca aplicati creta pe par dupa ce, in prealabil, ati folosit o ceara de par sau un produs similar bazat pe ceara.

 • Daca ati facut vreun tratament pentru par inainte de a aplica creta.

 • Daca va va ploua pe par imediat dupa ce l-ati colorat.

 • Daca va veti peria prea insistent parul imediat dupa utilizarea cretei.

 • Daca nu va uscati parul dupa utilizarea cretei de par.

 • Daca veti freca parul cu creta prea superficial si veti avea asteptari mult prea mari legate de schimbarea culorii parului.

hair chalk

Creta pentru par – Sfaturi suplimentare

 1. Acoperiti-va hainele atunci cand aplicati creta pe par sau de preferat ar fi sa purtati un halat sau o piesa vestimentara pe care nu va deranjeaza sa o murdariti. Da, creta nu coloreaza doar parul!
 2. Folositi manusi pentru a nu va colora degetele. Cu toate acestea, nu trebuie sa va ingrijorati deoarece creta de par poate fi indepartata printr-o simpla spalare cu apa si detergent.
 3. Acoperiti perna pe care dormiti cu un prosop sau spalati-va parul inainte de culcare. De mentionat este ca produsul iese printr-o simpla spalare la masina de spalat rufe.
 4. Daca vreti sa aveti parte de o rezistenta mai mare in timp, udati-va bine parul inainte de a folosi creta si folositi placa de par dupa ce ati obtinut culoarea dorita.
 5. Daca udati parul blond inainte de aplicare, creta va colora parul si va rezista la una sau doua spalari in plus inainte de a disparea total culoarea aplicata.
 6. Daca vreti sa folositi culori mai deschise care sa se vada foarte bine, folositi creta alba dupa care aplicati orice alta culoare doriti peste aceasta.
 7. Daca va doriti un par mai moale, o durata mai mare de mentinere a culorii, precum si culori mai intense, folositi noua tehnica disponibila cu ajutorul cretelor noastre: dizolvati creta in apa si aplicati-o pe par cu ajutorul unei perii.

No Comments

Be the first to start a conversation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *